Thank you for sign up to our newsletter.

Something went wrong. Please try again later.

Wine Academy Croatia

Italian Masterclass sa Jo Ahearne, MW: „Neobična i predivna vina Italije“

Italian Masterclass sa Jo Ahearne,  MW: „Neobična i predivna vina Italije“

Wine Academy Croatia vas poziva na masterclass o talijanskim vinima s Jo Ahearne, koji će se održati u subotu, 16.04. u 18:00h, u Kongresnom centaru Forum (Green Gold, Radnička cesta 50). Jo Aher povesti će vas na put kroz talijanska vina.

U svijetu gdje globalizacija nosi negativan predznak, strah od internacionalizacije je raširen i sadržan u pojmu vina. Jedna zemlja koja je ispred svih kad se radi o internacionalizaciji je zasigurno Italija, osim Hrvatske naravno. U Italiji ima više autohtonih vrsta vina nego dana u godini. Ovo doprinosi raznolikosti i zanimljivosti, ali zna biti zbunjujuće... Ne čudi stoga što mnogi smatraju Italiju zemljom koju je teško razumjeti. Ali usred tog čuda mene zanima što čini grožđe autohtonim ili međunarodnim. Da li je stvar u hektarima ili raširenosti u svijetu ili koliko je duboko zarezano u svijest vinoljubaca. Ovo je svakako poduža lista manje poznatih talijanskih sorti i svakako ćemo se pozabaviti istraživanjem talijanskog uzbudljivog grožđa nekom drugom prilikom, a dotad ovdje imamo mali putokaz za ovu fascinantnu, kompleksnu i ponekad frustrirajuću zemlju.

Subota 16.04.2016.  u 18:00h - Kongresni centar Forum (Green Gold, Radnička cesta 50).

Cijena: 400  kn ili 350  kn za WSET studente

Obavezna rezervacija na: info@wineacademycroatia.com +385 91 2567 213

Radionica će se odžati na engleskom jeziku. 

O predavaču:

Jo Ahearne, Master of Wine

Jo Aherne isprva je radila na vinskom sajmu Oddbins u središnjem Londonu početkom 90tih te je nakon dvije godine otišla u Australiju kako bi radila za Charles Meltona sa njegovim Nine Popes i Rose od Virginije vinima u dolini Baross. U tom trenutku dobila je poriv za proizvodnjom vina te prodala svoju kuću i imanje kako bi upisala studij vinarstva na Charles Sturt sveučilištu u Australiji. Istovremeno je radila u Pipers Brook, Bailey’s of Glenrowan, Leasingham i Tintara vinarijama.

Nakon toga, Aherne je radila kao putujući proizvođać vina u Španjolskoj i Francuskoj, kao asistent kod Charles Melton te je provela 4 godine proizvodeći Jakob’s Creek kao i Fitou u Languedocu.

2004, Aherne se vratila u UK kako bi proizvodila vino za Marks& Spencer, koji je nekoć bio kupac vina i žestokih pića kod kultnog luksuznog dobavljača Harrods. Danas radi kao konzultant za vinarstvo u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Mađarskoj i Makedoniji te u isto vrijeme proizvodi vlstito vino u Hvaru u Hrvatskoj. 2008. uspješno je završila kvalifikaciju za Master of Wine.

Italian Masterclass pozivnica [PDF]