Thank you for sign up to our newsletter.

Something went wrong. Please try again later.

Wine Academy Croatia

Rose Masterclass sa Jo Ahearne, MW

Rose Masterclass sa Jo Ahearne,  MW

Vrhunac postignuća u profesionalnom svijetu vina zasigurno je titula Master of Wine. Ivan Barbić, Hrvat sa švicarskom adresom nedavno je postao prvi Master of Wine na prostoru jugoistočne Europe. Ipak, Jo Ahearne, Britanka sa hrvatskom adresom, nositeljica je te prestižne titule još od 2008. godine.

Wine Academy Croatia vas poziva na masterclass o rose vinima sa Jo Ahearne, koji će se održati u četvrtak, 17.03. u 18:00h.

Jo Ahearne povesti će vas na put kroz Rose svijet.

Tema:

„Put oko svijeta u ružičastim naočalama“

Rose je jedna od dvije vinske kategorije koja, u zadnjih pet godina, dosljedno pokazuje svoj rast. Nekoć rose nije bio shvaćan ozbiljno, ali danas postoji čitav spektar dobrih i ozbiljnih rose vina diljem svijeta. Ipak, postavlja se pitanje: slatko ili suho? Koja je optimalna starost potrebna za konzumaciju? Da li je visoki postotak alkohola problem? A intenzitet boje? Tu su i mnoge zablude o njegovoj proizvodnji. Zašto je rose iz Provanse tako blijed, a onaj iz zemalja Novog svijeta tako taman?

 Dođite i istražite, od Dalmacije do Engleske, od Sancerra do Australije. I svugdje između.

Zagreb, četvrtak  17.03.2016.  u 18:00h

Cijena: 350  kn ili 300  kn za WSET studente

Obavezna rezervacija na: info@wineacademycroatia.com +385 91 2567 213

Radionica će se održati na engleskom jeziku. 

O predavaču:

Jo Ahearne, Master of Wine

Jo Ahearne isprva je radila na vinskom sajmu Oddbins u središnjem Londonu početkom 90tih te je nakon dvije godine otišla u Australiju kako bi radila za Charles Meltona sa njegovim Nine Popes i Rose od Virginije vinima u dolini Baross. U tom trenutku dobila je poriv za proizvodnjom vina te prodala svoju kuću i imanje kako bi upisala studij vinarstva na Charles Sturt sveučilištu u Australiji. Istovremeno je radila u Pipers Brook, Bailey’s of Glenrowan, Leasingham i Tintara vinarijama.

Nakon toga, Ahearne je radila kao putujući proizvođać vina u Španjolskoj i Francuskoj, kao asistent kod Charles Melton te je provela 4 godine proizvodeći Jakob’s Creek kao i Fitou u Languedocu.

2004, Ahearne se vratila u UK kako bi proizvodila vino za Marks& Spencer, koji je nekoć bio kupac vina i žestokih pića kod kultnog luksuznog dobavljača Harrods. Danas radi kao konzultant za vinarstvo u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Mađarskoj i Makedoniji te u isto vrijeme proizvodi vlstito vino u Hvaru u Hrvatskoj. 2008. uspješno je završila kvalifikaciju za Master of Wine.

Download pozivnice:

Rose Masterclass sa Jo Ahearne, MW [PDF]